MINISTRUL TRANSPORTURILOR ȘI DIRECTORUL CNAIR SA – DISCUȚII DESPRE AUTOSTRADA BUCUREȘTI-BRAȘOV CU AUTORITĂȚILE LOCALE DIN ZONĂ

Autostrada București – Brașov este prioritară pentru infrastructura rutieră din România, a precizat astăzi Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc în cadrul discuțiilor cu autoritățile locale din zonele care urmează să fie tranzitate de aceasta.

Ministrul Transporturilor le-a adus la cunoștință reprezentanților autorităților locale din județele Prahova și Brașov că ieri a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale pe această temă:

“Așa cum bine știți, decizia la nivel guvernamental este să construim Autostrada București – Brașov, cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune că acest proiect se numără printre prioritățile absolute de infrastructură rutieră, așa că insist să îl tratați și dumneavoastră cu cea mai mare seriozitate”.

Ministrul Răzvan Cuc a mai precizat că acest proiect major de infrastructură va aduce beneficii inclusiv comunităților din zonele tranzitate.

El a ținut să sublinieze, în acest context, importanța sprijinului oferit de autoritățile locale din zonele tranzitate de viitoarea Autostradă București-Brașov:

”Primăriile, ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de această Autostradă, trebuie să fie capabile sa pună la dispoziție toate planurile parcelare actualizare.

Ideal ar fi ca toți proprietarii din aceste zone sa aibă definitivate Planurile Cadastrale iar acolo unde acestea nu există, mizăm pe implicarea primăriilor. Ținând cont de experiența pe care o avem cu alte proiecte, vă pot spune că un punct fierbinte este cel al Autorizațiilor de construcție, acordate de primării pe Coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de Coridor, odată rezervat, nu ar mai trebui grevat de nicio altă construcție, edificată după finalizarea Studiului de fezabilitate.”

Ministrul Transporturilor a cerut și CNAIR SA să ia toate măsurile pentru buna derulare a acestui proiect și a atras atenția că așteaptă o implicare permanentă a specialiștilor de la CNAIR:

“Sunt decis să supraveghez personal și permanent evoluția proiectului și le-am spus și celor de la CNAIR că Autostrada Ploiești-Brașov este la fel de importantă ca Sibiu-Pitești. Ca atare, am nevoie de implicarea lor 24 de ore din 24, la fel cum am nevoie de tot suportul primarilor din zona pe unde va trece Autostrada”.

La întâlnirea de astăzi de la Ministerul Transporturilor au participat primari din Județele Prahova și Brașov, dar și Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.